keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Meidän päivä

7.30 Herätyskello soi. Jäisin oikein mielelläni nukkumaan vielä, mutta pakko herätä. Mies lähtee töihin ja minä käyn ottamassa lääkkeeni ja menen takaisin sänkyyn. Aamulla haluan aina rauhassa selata instagramin, facebookin yms. Sen jälkeen on kivempi nousta ylös aamun puuhiin.


7.40 Pakko nousta kokonaan sängystä ylös ja mennä herättelemään Rasmusta. Rasse herää paljon varmemmin kiukuttelematta, jos häntä käy herättämässä pikkuhiljaa. Toivotan hänelle hyvät huomenet ja avaan sälekaihtimet. Rasmus vaan kääntää kylkeä ja minä siirryn kahvin keittoon. Meillähän ei ole kahvinkeitintä, mutta nyt on luksusta, kun äidin kahvinkeitin on lainassa. Se tuotiin tupareita varten ja vähän niinkuin unohtui sitten meille. Palautan sen vasta, kun on pakko :D. Moccamaster tekee ehdottomasti parhainta kahvia, mutta ne ovat niin kalliita, ettei ole viitsinyt ostaa sellaista ainakaan vielä.

7.50 Rasmukselle aamupalaksi maitoa, sillä muuta hän ei munuaisten ultran takia saa syödä. Itse alan meikkailemaan ja juon kahvia.




8.15 Rasmukselle aamupesut ja vaatteiden vaihto. Illalla katson yleensä Rassen vaatteet valmiiksi, mutta omia en koskaan muista/jaksa, joten äkkiä valitsemaan jotain päällepantavaa itselle. Ja taas tulee kiire. Mikä siinä onkaan, että aina onnistun aiheuttamaan kiireen. Ihan sama kuinka aikasin herää niin aina sama tilanne. Olenko ainut?


8.45 Sitten menoksi! Aina tuntuu, että joka liikennevalot sattuu olemaan punaiset, kun olisi vähän kiire. Onneksi sairaalan edessä on yksi vapaa paikka, eikä aikaa mene parkkihalliin ajamiseen ja sieltä kävelyyn. Se kun ei sijaitse pääoven lähettyvillä. Sairaalan edessä olevat parkkipaikat ovat aina täynnä, mutta tällä kertaa lykästää ja sen takia ei myöhästyttykään!



9.00 Odottelua... Mikä siinä on, ettei nuo ajat pidä koskaan paikkaansa. Nytkin päästiin vasta parikymmentä minuuttia myöhemmin itse ultraan kuin olisi pitänyt. En silti valita. Ei meillä mikään kiire kuitenkaan ollut mihinkään.

10.00 Ultrasta päästy. Tilanne on parantunut onneksi. Kystia oli poistunut useampi, mutta seuranta jatkuu. On vaipanvaihdon aika ja Rasse päättää tehdä yllärin ja pissaa kaikki vaatteensa sillä sekunnilla, kun vaippaa ei ole. Onneksi on vaihtovaatteet mukana ja koko asu vaihtuu. Sen jälkeen matka jatkuu sairaalan kahvioon, sillä Rasmuksen aamupala oli vain se maito. Ruoka-aika on siis normaalia aikaisemmin. Rasmus saa ruoaksi broileria ja kasviksia ja itse ostan karjalanpiirakan.



10.30 Sitten autolle ja kauppan. Kaupan vieressä on kahvila, jossa siskoni on töissä, joten käydään nopeasti moikkaamassa häntä. Samalla otan mukaani vähän evästä, sillä saan ystäväni tänään kylään. Sitten matka jatkuukin kotiin.



11.00 Kotona taas. Rasmus potalle, jonka aikana tyhjennän kauppakassin ja lämmitän maidon. Sitten Rasmus lähteekin maidon kanssa päikkäreille ja mamman oma-aika alkaa. Poika nukahtaa vasta puoli kahdentoista aikaan.


12.00 Ystäväni Jenna tulee. Taas on paljon juteltavaa, kun ei hetkeen ole tullut nähtyä. Keitän kahvit ja samalla syödään kahvilasta hakemani kanarieskat. Tässä vaiheessa kai normaalisti olisi lämpimän ruoan aika, mutta tällä kertaa on aamupala nro 2. Katsellaan telkkaria ja samalla jutellaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Ihania hetkiä tälläiset!



14.00 Rasmus herää päikkäreiltä. Siitä vien hänet suoraan potalle ja sillä välin siivoan keittiön. Laitan poitsulle välipalan valmiiksi ja haen potalta. Vaipanvaihto ja syömään. Välipalana on jogurttia,leipää ja maitoa. Rassen mielestä kaikki juomat maistuu pillillä juotuna paremmilta, joten olen ostanut pillejä sitä varten. Nyt menee maitoa ja vettä paljon enemmän, kun pillistä saa juoda. Pillimehujen juonti on siis jäänyt vähemmälle. Rasmus juo aika niukasti, joten pillimehuista sun muista epäterveellisyyksistä en tässä vaiheessa ole niin välittänyt. Pääasia on, että juo tarpeeksi.


14.30 Rasse kävelee kärryllä ja leikkii. Me Jennan kanssa jutellaan (ja juorutaan :D). Juttua riittää aina ja paljon.

16.00 Jenna lähtee ja me jäädään Rasmuksen kanssa kahdestaan. Leikitään, hassutellaan ja lueskellaan kirjoja. Rassella on lainassa näkövammaisten kirjastosta ihan mahtava eläinkirja. Ehdoton suosikki! Tutkitaan samoja eläimiä päivästä toiseen. Rassen lemppari on lehmä. Kirjan eläimet tuntuu ihan samalta kuin oikeastikin ne eläimet.



16.30 Alan tekemään ruokaa ja Rasmus leikkii sillä aikaa. Yritän tehdä ruoan aina siten, että kun mieheni tulee töistä, on ruoka valmista. Ajoitus on tällä kertaa sopiva, sillä mies tulee ovesta juuri, kun otan ruoat pois liedeltä.

17.00 Syödään koko perhe yhdessä. Meillä on tapana syödä kerran päivässä kaikki samaan aikaan. Haluaisin pitää tästä kiinni aina. Se on jotenkin kiva tapa, kun kaikki on saman pöydän ääressä ja vaihdellaan päivän kuulumisia. Tosin Rasmuksen osalta ruokailu menee huonosti tällä kertaa. Hän syökin tunnin..



18.30 Lähdetään nopeasti piipahtamaan mieheni vanhemmilla. Sen jälkeen matka jatkuu kauppaan. Tänään kävin jo aiemmin kaupassa, mutten ostanut kaikkea tarvittavaa. Rassen lisäksi ei oikein innosta kantaa kuin se yksi kauppakassi. Tämän takia teemme isommat ruokaostokset yhdessä. Yksi lisäpari käsiä ei meinaan siinä haittaa yhtään.



20.00 Rassen iltapalan aika. Ruoaksi on puuroa, kuten yleensä aina iltaisin. Sen jälkeen iltapesut,yökkäreiden vaihto ja poika sänkyynsä odottelemaan unta. Rasmus on siitä helppo lapsi, että jää aina itsekseen sänkyynsä, eikä tarvitse minkäänlaista nukuttamista.


20.30 Rasmus nukahtaa ja meillä alkaa "vapaa-aika". Teen iltapalan ja aletaan katsomaan taas Orange is the new blackiä. Ei muuten ole enää montaa jaksoa, että kolmas kausi loppuu. Onhan sitä tullut katsottua monena iltana.



23.00 Hampaiden pesu ja nukkumaan. Eipä tälläisen päivän jälkeen tarvitse unta odottaa ollenkaan.









4 kommenttia:

  1. Tälläkin postauksia enemmän! Oli tosi mielenkiintoista lukee (-:

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä tosi kiva postaus :). Vaikutat tosi vastuuntuntoiselta ja luotettavalta äidiltä ja sinulla on ihanan oloinen poika! Aurinkoa teidän kesään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanista sanoista ja hyvää kesää sinne! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)