maanantai 6. heinäkuuta 2015

Rasmuksen huone

Tänne uuteen kotiin (jossa ollaankin asuttu jo yli kuukausi!) muuttaessa päätettiin heti, että Rasmus saa isomman makuuhuoneen, sillä hän sitä tilaa eniten tarvitsee. Makuuhuone kun on myös se leikkihuone, vaikkakin jostain syystä täällä on joka päivä leluja ympäri kämppää. Rassen uusi huone onkin tosi tilava huone, pariovilla. Oviaukko on siis paljon isompi kuin muissa huoneissa ja se on Rassen kannalta hyvä. Ei tarvitse niin suunnistaa, missä oviaukko on, vaikkei se Rasmukselle tunnu olevan mikään ongelma. Hän kulkee täällä asunnossa, kun vanha tekijä. Rassen huoneen ovien ollessa auki, näen hänet oikeastaan kokoajan, joten plussaa sekin.



Kaappitilaa on Rasmuksen huoneessa paljon, joten hänen omien vaatteiden ja tavaroiden lisäksi siellä säilytetään myös lakanat ja pyyhkeet sun muut. Kaappeja on lähestulkoon yksi kokonainen seinä, mutta sinne jää tuollainen pikkuinen reilun metrin levyinen nurkka. En ensiksi meinannut millään keksiä mitä sinne voisi laittaa, mutta pinterestin ihmeellisestä maailmasta sain idean. Käytiin Ikeassa ja ostettiin pari pinnasängyn patjaa, jotka laitoin sitten päällekkäin tuonne nurkkaan. Koska Ikeasta ei löytynyt mieleistä kangasta, jolla patjat olisi voinut päällystää, laitoin Rassen yhden pussilakanan niiden päälle. Ei pahannäköinen minusta! Pitäisi käydä äidin luona ja ommella sitä vähän sopivamman kokoiseksi, niin se ei olisi tuolla tavalla rypyssä. Tyynyt löytyivät jo omasta takaa, joten tuo ei tullut maksamaan kuin sen kolmisen kymppiä, mitä ne patjat maksoivat. Ei mikään kallis juttu. Rasmus on oikein ihastunut omaan pikku löhöilynurkkaukseen. Yläpuolella olevalle hyllylle oli alunperin tarkoitus laittaa kirjoja ja tuo Rasmuksen taulu hengaili siinä vain sen takia, ettei se olisi tiellä, ennenkö sille löytyisi paikka. En kuitenkaan keksinyt mitään hyvää paikkaa sille, joten se sai jäädä tuohon. Kaapissa on kuitenkin tilaa kirjoille.



Rasmuksen huone on mielestäni ihana. Lapsekas, muttei liian sekamelska. Lelut (ja lelulaatikot) tuovat väriä huoneeseen ja niin tekee mattokin, joten valitsin ikkunaan ihan perus valkoiset verhot. Entisessä kodissa olohuoneessa ollut taulu löysi paikan Rasmuksen huoneesta. Minusta se sopii nyt sinne paremmin, koska meidän perheeseen kuuluu nykyään muitakin kuin vain minä ja Rasmus. Ja taulussa ollaan vain me. En tiedä olisiko kukaan muu edes ajatellut koko asiaa, mutta minua se nyt vain sattui häiritsemään.



Rasmuksen huoneesta tuli juuri sellainen kuin piti. Tälläinen lastenhuone on mieleeni. Mitä tykkäätte? :)

6 kommenttia:

  1. Ihana! Mistä toi matto on?

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva huone Rasmuksella :) nuo turkoosit värit, ai että...tykkään! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana huone! Me ollaan jo vuosi asuttu nykyisessä kämpässä, mutta edelleen poikien huoneesta puuttuu sitä sun tätä! :/ :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sellaset ei-niin-tärkeät jutut on kyllä helppo unohtaa. Meillä pitäs täällä kodissa tehä jos sun vaikka mitä vielä, mut ei jaksa stressata sellasesta. Ehkä ne vuoden päästä on tehty. Tai sit ei :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)