tiistai 21. heinäkuuta 2015

Villikili ja ihana lauantai

Viime viikon lauantaina oli ihanan aurinkoinen päivä, joten päätimme heti aamupäivästä lähteä Laukaassa sijaitsevalle kotieläintilalle. Tämä tila, Villikili, on ihan mahtava paikka pikkulapsille ja miksei vanhemmillekin. Erityisen hyvä paikka myös Rasmukselle. Sokealle lapselle, kun ei perus eläintarhat ole kovin hyviä paikkoja. Siellä, kun ei eläimiin voi koskea, kuten Villikilissä. Rasse ystävystyi samantien ensimmäisenä paikalle tulleeseen possuun (taisi possu haistaa vain rattaiden alakorissa olevat eväät,haha). Tilan omistaja kertoi myös hauskoja juttuja eri eläimistä. Esimerkiksi tämä possu oli kuulemma tilan diiva. Possujen lisäksi tilalla oli muunmuassa kanoja,kukkoja,pupuja,marsuja,poni,lehmä,vuohia, lampaita ja kilpikonna. Varmasti moni eläin jäi vielä mainitsematta, joten paljon oli siis nähtävää ja koettavaa. Rasmuksen sokeuden kannalta tila olikin mahtava elämys. Sen lisäksi, että eläimiin sai koskea, piti ne kunnolla ääntä ja haisivat. Paljon eri aistikokemuksia pikkumiehelle siis.




Mukaan lähti meidän pikkuperheen lisäksi kaksi siskoani. He kun ovat eläinrakkaimpia ihmisiä mitä tiedän, eivät he halunneet missata tälläistä reissua. Niimpä me siellä kaikki yhdessä ihmeteltiin eläimiä. Hinta oli 5e/hlö, eli ei kallista huvia ollenkaan! Vaikkakin kuulin, kuinka yksi vanhempi rouva päivitteli, miten kallis sisäänpääsy oli.. Parisen tuntia meillä vierähti aikaa siellä. Lopuksi Rasmus alkoi kaivata päiväunille, joten syötiin eväät siellä ja lähdettiin takaisin kotia kohti. Rasse nukkuikin koko automatkan.





Tämän hauskan retken jälkeen, ystäväni laittoi minulle viestiä ja kertoi olevansa Jyväskylässä perheensä kanssa. Tottakai mielelläni keitin heille kahvit ja sain nähdä ystävääni ja hänen lastaan, minun kummityttöäni. Meillä oli tosi hauska iltapäivä heidän kanssaan. Rasmus ja kummityttöni leikkivät yhdessä ja nauraa rätkättivät! On se vain niin ihana nähdä nuo kaksi niin rakasta pikkuista leikkimässä yhdessä. Pian meidän olisikin tarkoitus mennä heille päin kylään. En edes malta odottaa!



Meillä oli siis oikein mukava lauantai. Haluan tarjota Rasmukselle mahdollisimman paljon ihania elämyksiä ja Villikili oli ehdottomasti yksi sellainen! Suosittelen siis käymään siellä, jos vain on mahdollisuus.

Oletteko käyneet Villikilissä? Tiedättekö jotain muita hyviä paikkoja, missä käydä pikkuisen kanssa? :)


10 kommenttia:

  1. http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015072120066395_uu.shtml
    :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin tosta. Harmi, että noin ihana paikka lopettaa :(

      Poista
  2. Hei

    Olen blogisi uusi lukija :)

    Voi kuinka suloinen lapsi sinulla onkaan, ihana <3

    Onko hän täysin sokea? Onko hän lyhytkasvuinen? Onko sinun itsesi ollut aikanaan tai vielä nytkin vaikea ollut hyväksyä näitä asioita?

    Nostan sinulle hattua. Olet nuori äiti ja vaikutat tosi positiiviselta ja huolehtivalta äidiltä rakkaalle pojallesi.

    Mukavaa loppukesää teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukemaan! :)

      Rasmus on täysin sokea (kuitenkin häikäistymistä on esim. auringonpaisteessa). Ja kyllä, hän on myös lyhytkasvuinen. Oma suhtautumiseni on aina ollut positiivista. Raskaana ollessa tiesin jo, ettei kaikki ole kunnossa, joten se varmaan auttoi. Olisi varmasti ollut hankalampi suhtautua näihin sairauksiin, jos olisi olettanut saavansa täysin terveen lapsen. Joskus mietin, kuinka paljon helpompaa Rasmuksen elämä olisi näkevänä, mutta vain hänen takiaan. Itse kyllä jaksan ja kestän sen, ettei hän näe. Rasmus ei kuitenkaan tiedä millaista on nähdä, joten ei hän sitä osaa kaivatakkaan. Elämä kuitenkin menee miten menee, joten turha jäädä surkuttelemaan. Minulla ei siis ole ollut mitään vaikeuksia hyväksyä näitä asioita :).

      Kiitos paljon ihanista sanoista! Ja hyvää loppukesää sinnekin! :)

      Poista
  3. Käytiin ilmeisesti samana päivänä Villikilissä, harmi ettei törmätty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, huomasinkin Marian facebookista! Harmi tosiaan. Ois ollu hauska törmätä! :)

      Poista
  4. Miksi et enää kirjoita blogiin? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan lähipäivinä! Lopettanut en ole. Tässä on vaan ollut kaikkea viime aikoina,ettei ole ehtinyt/jaksanut oikein kirjoittaa. Pian kuitenkin :)

      Poista
  5. Kirjoita jo!! :) joka päivä käyn kurkkimassa joko oisit kirjoittanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On pitänyt kirjoittaa jo monena päivänä! Lupaan ryhdistäytyä ja kirjoittelen ensi viikon aikana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)