torstai 14. elokuuta 2014

Rasmus 1,5v

Virallisesti Rasmus on puolitoista vuotta vasta parin viikon kuluttua, mutta ajattelin tehdä tämän postauksen jo nyt. Eihän ne asiat ihan järkyttävästi ehdi muuttua parissa viikossa kumminkaan. Kuvat ovat tässä postauksessa harvinaisen huonolaatuisia, sillä tänään en jaksanut kameraa raahata mukanani.

Käytiin tänään sairaalassa, koska Rasmuksella oli aika ultraan. Samalla saatiin sitten mitat, mitä ei ole hetkeen saatukaan. Rasmuksella ei ole noussut paino ollenkaan neljään kuukauteen. Pituutta kuitenkin oli tullut puolen sentin verran, eikä kuulemma syytä huoleen ole. Tällä hetkellä Rasmukselle pitää antaa rypsiöljyä pari ruokalusikallista päivässä, jotta hän saisi enemmän energiaa. Jossain vaiheessa otetaan käyttöön muitakin juttuja, jotta paino nousisi, mutta toistaiseksi mennään edelleen näin.


1,5-vuotias Rasmus osaa kontata etu- ja takaperin, joista mielummin käyttää jälkimmäistä. Etuperin kontatessa hän pitää yleensä päätä maassa tunnustellakseen mitä edessä on. Paljon Rasmus konttaakin päivittäin jo, mutta silti pyöriminen tuntuu olevan hauskempaa. Sillä tavoin Rasse selvästi jo tajuaa missä mikäkin huonekalu on. Ihan lempparijuttu on jalkalamppu ja sinne kieritään aina hirveää vauhtia, vaikka Rasmus tietääkin, että se on kielletty. Rasse osaa myös seistä hienosti tukea vasten. Välillä hän tosin päästää vain irti, eikä tajua, ettei tasapaino riitä vielä seisomiseen.


Ei-sanan Rasmus ymmärtää varsin hyvin, mutta useinmiten ei halua totella sitä. Rasmus ymmärtää myös monia yksinkertaisia lauseita, kuten "ota tutti pois suusta, missä varpaat jne." Puhua hän ei vielä osaa lainkaan, paitsi sanan apua. :D Paljon Rasmus kuitenkin ääntelee eri tavuja, ihan jatkuvasti oikeastaan.


Ihan muutaman viikon sisällä Rasmus on alkanut uhmaamaan enemmän ja enemmän. Luonteeltaan tuo poika on iloinen ja ihanan aurinkoinen, mutta samalla myös hyvin itsepäinen. Jos Rasmus hermostuu (nykyään monta kertaa päivässä), hän kyllä näyttää sen ja selvästi. Yleensä hän hermostuu ruokaillessa, hän kun mielellään eläisi pelkällä vedellä. Myös kielletyistä paikoista pois haettaessa Rasmus huutaa ja rimpuilee vimmatusti. Minuutin, parin päästä, hän on kuitenkin taas ihana itsensä. :)


Rasmus rakastaa musiikkia, etenkin kaikkein menevintä sellaista. Rap- ja techno-musiikki ovat todella hänen mieleensä. Musiikin soidessa hän hihkuu onnellisena ja tanssii parhaansa mukaan. Muutamat lastenlaulutkin kelpaavat, mutta vain harvat ja valitut. Jostain syystä ne ovat minun mielestäni kaikista ärsyttävimpiä lastenlauluja. Musiikin lisäksi Rasmus tykkää oikeastaan kaikista leluistaan, mutta tylsistyy yhteen hyvinkin nopeasti. Myös kaikki hypyttelyt ovat Rassen mieleen, ainut vaan, että äidin kädet väsyvät liian nopeasti. :D

Tällä hetkellä Rasmuksella on pituutta noin 69cm ja painoa 7940g. Pieni, mutta niin rakas lapsi. Minun oma vauva. <3





4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)