maanantai 23. helmikuuta 2015

2v synttäreiden suunnittelua

En vain pysty käsittämään miten nopeasti aika menee! Tällä viikolla pieni vauvani on jo kaksivuotias. Ei siis missään määrin mikään vauva enää, vaikka minulle hän sitä on varmasti aina <3. Rasmuksen virallinen synttäripäivä on tämän viikon sunnuntai ja synttäreitä juhlitaan sekä lauantaina, että sunnuntaina. Viime vuonna synttärit olivat vain yhtenä päivänä ja vieraat tulivat porrastetusti. Muuten hyvä idea, mutta Rasmus alkoi jo alkuillasta olla ihan väsynyt, koska ei nukkunut päiväunia ollenkaan ja näin ollen synttärisankari ei todellakaan ollut hyvällä tuulella. Nyt katsotaan miten synttärit menee kahtena päivänä juhlittuna. Kaikki vieraat, kun ei mahtuisi mitenkään päin samaan aikaa tänne meidän luukkuun.


En ole turhia stressaillut synttärijuhlista, mutta havahduin kuitenkin äskettäin, ettei sinne tosiaan ole kauaa aikaa ja jotain on niiden eteen tehtävä. Tilasinkin sitten heti netistä kertakäyttöastiat. Ne helpottavat huomattavasti tiskin määrää. Kahvikupit nyt ei kertakäyttökamaa ole, mutta muuten päästäänkin tiskin suhteen helpolla. Ja ovathan nuo niin nätit! Jonkun mielestä voi olla tyttömäistä pojan synttäreille, mutten itse ajattele niin. Äitini oli aluksi ihmeissään, kun kerroin väriteemasta, mutta tilauksen tultua näytin astioita äidilleni, eikä hän enää hämmästellyt. Kivat ne siis olivat hänenkin mielestään.


Teemasta sen verran, ettei sitä tosiaan sen suuremmin ole. Väriteema korkeintaan. En voisi kuvitellakaan vapaaehtoisesti järjestäväni esimerkiksi Disneyn autot-teemalla olevia synttäreitä. Tottakai sellaiset järjestettäisiin, jos Rasmus osaisi toivoa, mutta ainakin toistaiseksi mennään minun pillin mukaan. Onneksi! :D

Tarjottavien suhteen pääsen superhelpolla. Äitini omistaa leipomon, joten minun tarvitsee vain kertoa mitä haluan ja ne tehdään valmiiksi ja vieläpä ilmaiseksi. Tämä onkin omalla kohdallani ihan tosi hyvä, sillä en osaa leipoa sitten yhtään! Tarjottavaksi näillä näkymin tulee suolaisista voileipäkakkua, jonkinlaisia salaatteja ja ehkä joku piirakka. Makean puolelta taas kakkua (mahdollisesti kahta erilaista), muffinseja, karkkia ja pop cornia. Juomana meillä on kahvin ja teen lisäksi limsaa ja mehua. Omaan korvaan tarjottavat kuulostaa oikeinkin hyvältä siis!


Halusin Rasmukselle synttäreille päälle jotain uutta, joten suuntasin keskustaan etsimään kivaa asua. En mitään oikeita juhlavaatteita edes etsinyt, koska synttäreille ei meillä ainakaan ole tapana pukeutua kovin juhlavasti. Kuitenkin siistit, kivannäköiset vaatteet tulee olla päällä, eikä mitään ihan kotiretkuja. Löysin kivat housut ja paidan Rasmukselle H&M:ltä, jotka sitten sopivat juhlien jälkeen myös ihan arkikäyttöön. Synttäreitä kun juhlitaan kuitenkin kahtena päivänä, on hyvin mahdollista, että vaatteet likaantuvat jo ensimmäisenä päivänä. Voi olla, että pitää sitten miettiä toinenkin asu, mutta sen näkee myöhemmin. Oma pukeutuminen on ihan yksi kysymysmerkki, sillä tuntuu, ettei ole mitään kivaa asua. Voi olla, että suuntaan vielä kaupungille ja toivon löytäväni edes jonkun kivan paidan itselleni tai sitten tyydyn johonkin retkuun, mikä kaapista sattuu löytymään.

Olenkohan unohtanut jotain oleellista, mitä synttäreille tarvitsisi? Minkälaisia lastensynttäreitä teillä on järjestetty?

5 kommenttia:

  1. Kaksi kynttilää kakun päälle <3 tai numero 2!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, enpäs tajunnu ollenkaan! Ei edes yksvuotis kakussa ollu kynttilää! Täytyykin alkaa metsästää sellasta :)

      Poista
  2. Mistä tilasit noi astiat? Aivan ihania! Meillä on 1v juhlat vasta (onneksi ei vielä vähään aikaan) tuloillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin ne juhlacenter.fi -sivulta. Tykkään kanssa tosi paljon! Siellä oli paljon muitakin kivoja vaihtoehtoja. Kannattaa vilkasta, kun synttärit lähestyy! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)