maanantai 2. marraskuuta 2015

It's a baby!

Reilu viikko sitten julkaisin instagramissa (@hennaana) masukuvan, joten osa teistä varmastikkin jo tietää tämän uutisen. Ensi keväänä siis meille on syntymässä pikkuinen ihminen! Täällä koko perhe odottaa jo ihan malttamattomana, mutta vielä pitäisi monta kuukautta jaksaa odotella, sillä laskettu aika on vasta huhtikuun 2.päivä. 

Tällä hetkellä elellään siis oikein kivaa aikaa siinä mielessä, että alun pahoinvoinnit on taaksejäänyttä, eikä maha ole vielä tiellä. Nukkuminen tosin on jo nyt ihan yhtä hankalaa kuin Rasmustakin odotellessa. Kun ei voi nukkua mahaltaan eikä selältään, niin lonkka kipeänä sitten nukutaan kyljeltään. Vaikka ensimmäisestä raskaudesta on paljon aika kullannut muistoja, huonot yöunet muistin kuitenkin. Mutta pikkujuttujahan nämä tälläiset on, jos muuten vain menee kaikki hyvin.

Vaikka olenkin maailman onnellisin tästä uudesta pienestä ihmisestä mahassani, on tämä silti jokseenkin raskasta. En vain pääse eroon peloista, vaan vatvon päässäni kaikkea mikä voi mennä pieleen. Lähinnä keskenmenoa ja kohtukuolemaa. Inhottavia ajatuksia, mutten voi niille mitään. Onneksi hetkittäin on myös todella rauhallinen olo ja usko siihen, että kaikki voikin mennä hyvin. Onhan se suurempi todennäköisyys kuitenkin. Päivittäiset potkut kertovat elossaolosta ja onpa meillä dopplerikin hankittu, jota tosin tuli käytettyä enemmän silloin, kun ei potkuja vielä tuntunut. Välillä nytkin haluan varmistuksen, jos masussa ollaan oltu rauhallisesti. 

rv 16+6

Ollaankin jo käyty katselemassa tuplarattaita ja aikalailla tiedetään jo mitkä tullaan ostamaan. Mutta vielä ei niitä osteta tänne nurkkiin pyörimään, vaan vasta lähempänä vauvan syntymää. Olen myös ostanut jo muutamia pikkuruisia vaatteita kirpparilta. Rasmuksen pienimpiä vaatteita ehdin jo vuosi sitten myymään. Tosin Rasmus käyttää edelleen vasta kokoa 80, joten siitä koosta lähtien meillä tulee olemaan paljon vaatetta jemmassa vauvalle. Turvaistuinkin on varastossa odottelemassa, sekä leikkimattoa ja muuta vauvantavaraa, joten rattaat ja sänky nyt tulee olemaan ainoita sellaisia isompia hankintoja tulokkaalle. 

rv 17+6

Rakenneultra on vasta tämän kuun lopussa. Jotenkin minulla on usko siihen, että kaikki on siellä ihan hyvin, vaikka Rasmuksen erityisyys huomattiinkin nimenomaan tuossa ultrassa. Uskon myös, että mikäli kaikki todella on niin hyvin kuin mahdollista, uskallan myös hieman rauhoittua näiden pelkojeni kanssa. Toivoisin, että saataisiin myös tietää vauvan sukupuoli ultrassa. Mitään selvää poika- tai tyttöoloa minulla ei ole ollut, mutta luulenpa, että tämäkin on poika, sillä miehen suku on huomattavan poikavaltainen. Haluaisin tytön, sillä olisi hienoa päästä olemaan myös tytön äiti. Ja onhan minulla aina ollut toive, että joskus tytön saisin. Tämä kun luultavasti tulee viimeinen mahdollisuus olemaan. Toisaalta, jos vauva on poika, niin sen kuuluu olla niin. En pettyisi, sillä jo nyt kokemuksesta tiedän miten hienoa on olla pienen pojan äiti! Mutta saapahan nähdä kumpi sieltä olisi tulossa :)

Onko veikkauksia sukupuolesta? Tai onko lukijoina muitakin raskaanaolevia? :)

8 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)