tiistai 24. marraskuuta 2015

Talvinen viikonloppu

Kuinka ihanaa, että lunta on satanut ja vienyt sitä inhottavaa pimeyttä pois! Mä ainakin olen ihan innoissani tuosta lumesta ja toivon, ettei se kokonaan lähtisi enään pois ennen kevättä. Meillä olikin kiva viikonloppu ja aikaa tuli vietettyä pihalla.

Perjantai-iltana kävin ystäväni kanssa syömässä ja vaihdettiin kuulumiset pitkästä aikaa. Oli ihanaa päästä kunnolla juttelemaan, ilman mitään häiriöitä. Rasmus jäi mieheni kanssa kotiin ja hyvin heilläkin oli mennyt. Nyt raskaana ollessa Rasmus on ollut hoidossa entistä vähemmän, kun ei ole tullut mentyä mihinkään illanviettoihin. Pitäisi kuitenkin muistaa ottaa välillä sitä omaakin aikaa ihan kunnolla ja huomasinkin, miten olin sen tarpeessa! Paljon paremman tuulinen mamma palasi syömästä ja ilta meni ihanasti, vaikka Rasmus valvoikin melkein puolilleöin. Meillä, kun viikonloppuisin tuppaa menemään nuo lapsenkin rytmit miten sattuu. Mutta se ei Rassea itseäänkään haittaa, joten hölläillään niiden suhteen. Turha sitä on niuhottaa tuollaisista, mikäli se ei ketään haittaa :).


 Lauantaina lähdimme hyvissäajoin kaupungille. Siellä oli paljon eri ruokakojuja ja mentiinkin syömään äitini yrityksen kojulle. Siellä syötiin herkulliset leivät ja jatkettiin matkaa ostamaan metrilakuja. Niitä oli mieleni tehnyt jo monta kuukautta, muttei ollut tullut tilaisuutta ostaa. Nyt siis käytin tilaisuuden heti hyväksi ja olihan ne ihan superhyviä! Hetken kiertelyn jälkeen lähdettiin kohti mieheni vanhempien kotia ja vietettiin siellä loppupäivä. Illasta me katseltiin elokuva ja oltiin rennosti.



Sunnuntaina lähdettiin ulkoilemaan koko perheen voimin. Rasmus nautti kirpsakasta säästä, ihan kuten me muutkin. Pitäisikin äitini luota käydä hakemassa pojan pulkkakin, niin voisi rattaista siirtyä pulkkailemaan. Viime vuonna Rasmus ainakin piti siitä! Ulkoilun jälkeen tultiin sisälle ja Rasmuksen nukuttua päikkärit, alettiin leipomaan pipareita. Rasse keskittyi enimmäkseen taikinan maisteluun, mutta onneksi se ei ole niin justiinsa. Kokeiltiinpa ensimmäistä kertaa koskaan tehdä piparkakkutalo ja voi hyvänen aika, että se onkin hankalaa puuhaa! Mikään osa ei sopinutkaan yhteen ja talo oli muutenkin aivan kallellaan. Kuumennettu sokerikin ehti monta kertaa jäähtyä, ennenkuin sitä ehti mihinkään edes laittaa. Katsotaan jaksaako sitä moista edes ensi vuonna yrittää. Voin nimittäin kertoa, että hermot meni :D. Ei tuo leipominen totta tosiaan ole minua varten. Pääasia oli kuitenkin, että Rasse sai taas kokemuksen, sillä kuuluuhan lapselle piparien teko joulun aikoihin.



Onko muut innoissaan lumesta? Mitä sinne ruutujen toisille puolin kuuluu? Kommentointi on viimeaikoina ollut hiljaista, joten olisi kiva kuulla jotakin. Postaustoiveitakin otetaan mielellään vastaan! :)

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta, olette ehtineet tehdä vaikka mitä! Lapsille on aina ihana antaa jouluista tekemistä, juurikin piparit, pulkkailut, joulutortut ja vaikka joulukortitkin :) Minkä värinen on nimeltään tuo rasmuksen molon haalari? Näyttää tosi erilaiselta siniseltä :) Meillä on ollut viime vuoden blue danube ja tämän vuodet sparkling blue :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ne oli parhaita juttuja omassakin lapsuudessa :). Mä en tuosta rasmuksen haalarin väristä osaa sanoa,kuin että se on jo viime talvena ostettu käytettynä. Eli vähintään toissavuoden väriä. Vähän jotenkin lilaan taittava sininen mun silmään. :)

      Poista
  2. Rasmus maistelee piparitaikinaa, mut joko on halukas maistelemaan muitakin ruokia? 😊 letku tietysti turvaamaan riittävän ravinnon, mutta onko tullut yhtään maistamisia? Tuon pipon oot raaskinut ostaa, itse katselin ja kirpaisi hinta ja pahasti.. pitää laittaa puikot heilumaan ja tehdä itse 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOO! Syömisen saralla tapahtunut sellanen harppaus, että nyt menee jopa lämmintäkin ruokaa jonkin verran alas! Alkaa olemaan toivoa,josko koko letku olisi turha pian! Toi pipo on musta ihana. Ostin sen viime vuonna niin en edes muista mitä maksoi, onneksi! :D meillä tänä vuonna päästiinkin superhalvalla talvikamppeiden suhteen,kun kaikki viimevuotiset mahtuvat edelleen tuon pikkukirpun päälle :). Omatekoiset pipot yms on ihania. Tekisin itsekkin,jos vaan osaisin :)

      Poista
  3. Olisi kiva lukea ja nähdä kuvia Rasmuksesta ihan pienenä ja juuri syntyneenä. 😊 Hyvä jos on alkanut ruoka maistua, toivottavasti pääsette eroon letkuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäpäs teen joku päivä sellasen postauksen, kiitti ideasta! :) Joo, tällä hetkellä syömistilanne näyttää hyvältä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)