maanantai 19. tammikuuta 2015

Vihersmoothie

Pakko myöntää, että olen ihan käsittämättömän nirso mitä ruokaan tulee. Tiedä sitten mistä se johtuu, mutta kovasti olen viime vuosina yrittänyt opetella pois siitä. Ja onhan tässä tullut opittua syömään vaikka kuinka montaa uutta ruokaa, mutta vieläkin olisi reilusti parantamisen varaa. Siskoni on aivan yhtä nirso kuin minäkin ja kun hän yksi päivä soitti minulle ja ilmoitti tehneensä hyvää vihersmoothieta, en ollut uskoa korviani. Ajattelin kuitenkin kokeilevani itsekin, sillä jos siskoni siitä piti, niin hyvin suuri todennäköisyys oli, että minäkin tykkäisin ja tykkäsinkin! Olen nyt muutaman kerran tätä smoothieta tehnyt ja ajattelinkin jakaa reseptin blogiin. Ehkä siellä on joku toinenkin nirppanokka, joka tähän tykästyy. Tai miksei joku muukin :).

Vihersmoothie

1 pieni banaani
1/2 päärynä
1/2 vihreä omena
1/3 kurkku
1/2 avokado
1 kuutio pinaattia
1 dl maustamatonta jogurttia
jääpaloja



Smoothie sopii hyvin osaksi aamupalaa tai välipalaksi. Minun on yleensäkin vaikea saada syötyä sitä puolta kiloa hedelmiä/kasviksia päivässä, mutta tätä tekemällä päästään vähän lähemmäksi sitä suositusta. Tuolla annoksella tulee pari-kolme isoa lasillista smoothieta ja jos sitä aamupalaksi tekee, jää sitä hyvin vielä välipalaksi tai miksei vaikka iltapalaksikin. Nyt ajattelinkin ryhtyä tekemään enemmän smoothieita, sillä juomien joukkoon saa hyvin piilotettua kaikkea ei-niin-hyvää, mutta terveellistä :).



Koska Rasmus ei voinut maitoallergiansa takia tätäkään maistaa, korvasin asian pilkkomalla hänelle kaikkia hedelmiä kippoon. Niitä hän onneissaan maiskuttelikin. Ensimmäistä kertaa Rasse sai maistettavaksi avokadoa ja voi pojat, miten hän tykkäsikään! :)

6 kommenttia:

  1. Oii <3 ja hyvä ettei Rasse ole näköjään nirso! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! :) Rasmukselle oon yrittänyt juurikin antaa maistella mahdollisimman paljon eri makuja ettei hänestä tulisi nirso. Vielä ei ole vastaan tullut makua jota Rasmus ei voisi sietää!

      Poista
  2. oooh, kuulostaapas hyvältä! :) Mä teen smoothiet yleensä aina ilman lehmänmaitotuotteita, tulee tosi hyviä niinkin. :) sithän voi tehä esim kaura- tai kookosmaidosta, niin sopii Rasmuksellekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi hyvää! Joo, seuraavan kerran teen kyllä vaikka kauramaidosta niin Rassekin saa. En ees tajunnu et voisin sitä käyttää! :)

      Poista
  3. Pitääpä kokeilla! Ja ihana Rasmus <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)