perjantai 9. tammikuuta 2015

Kuopion reissu

Meidän alkuvuosi on alkanut vähän epäonnekkaasti. Rasmuksella oli korvatulehdus, kuumetta ja yskää, mutta onneksi ne kaikki on nyt takanapäin ja olen saanut ihanan poikani takaisin. Kipeenä ollessaan Rasmus kiukutteli niiiin paljon ja nukkui tosi tosi huonosti. Täällä oltiin siis aika väsyneitä, sekä äiti että poika. Mutta jospa nyt olisi sitten sairasteltu niin, ettei mitään tulisi ainakaan ennen kevättä.

Eilen lähdettiin Kuopioon, sillä Rasmuksella oli silmien tutkimus siellä sairaalassa. Aamusta ajeltiin pari tuntia sinne ja voi että miten sai ollakkin sydän kurkussa vähän väliä, sillä tiet olivat käsittämättömän liukkaita. Ehjinä selvittiin perille ja ajoissakin vieläpä. Tutkimus itsessään ei mennytkään sitten niin kovin hyvin. Rasmusta ei tarvinnutkaan nukuttaa, toisin kuin aiemmin minulle oli kerrottu. Syynä siihen oli kuulemma se, että Rasse oli tarpeeksi vanha olemaan hereillä. Tutkimuksessa Rasmuksen päähän laitettiin viisi piuhaa ja silmille jotkin lasit, missä oli punaisia valoja. Sen jälkeen vielä joku toinen laite työnnettiin hänen naamalleen. En oikein ymmärtänyt, mitä tapahtui, mutta ei kai sitä aina noista perillä ollakkaan. Tutkimus kesti tunnin ja koko sen ajan Rasmus huusi täyttä kurkkua. Niin paljon, että haukkoi henkeään ja yökki minkä ehti. Tuntui kyllä kurjalta, että pientä ihmistä jouduttiin noin "kiduttamaan" ja itse ajattelen näin jälkikäteen, että se nukutus olisi ollut parempi vaihtoehto. Seuraavan yön Rasmus nukkui tosi levottomasti ja varmaan näki painajaisia tapahtumasta, sillä hän säpsähteli kummallisesti ja alkoi itkemään monta kertaa yöllä.




Jäätiin Kuopioon siskoni luokse yöksi ja se olikin kiva. Käytiin shoppailemassa ja pääsin pitkästä aikaa Ikeaankin. Löysin itselleni paljon kivoja juttuja ja niitä ajattelinkin tulla esittelemään erillisessä postauksessa. Reissu oli siis lopunviimein kuitenkin ihan kiva, vaikkei nuo sairaalakäynnit koskaan mitään hauskoja olekaan. Samalla kuitenkin aina pääsee katselemaan toista kaupunkia ja shoppailemaan :). Tänään ajeltiin kotiin ja matka meni paljon paremmin, sillä tiet oliva sulia. Nyt ei onneksi tarvitse taas vähään aikaan ajella minnekään kauemmas minkäänlaisiin sairaalajuttuihin. Mutta semmoista siis tänne. Mitä teille kuuluu? Onko vuosi alkanut hyvin?:) 

4 kommenttia:

  1. Mitä tossa tutkimuksessa oikeen tutkittiin, ois kiva tietää jos haluut kertoa. :) ihana poika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siinä siis tutkittiin Rasmuksen näköä. Että kuinka paljon näkee/näkeekö mitään ja sitten jotain, että miten aivojen ja silmien välinen yhteys toimii. Ihan kaikkea en ymmärrä mitä siinä katottiin, mutta varmasti sitten enemmän, kun tulokset tulee :). Kiitos, niin mustakin! :)

      Poista
  2. Söpöys Rasmus :)<3 Toivottavasti tulokset tulee pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3 Toivottavasti, ei jaksais odottaa enää!

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)