torstai 20. marraskuuta 2014

Pieni tutkimusmatkailija

Rasmuksen leikit koostuu vielä lähinnä siitä, että hän liikkuu paikasta toiseen ja tutkii ympäristöään. Lempparijuttuja ei suinkaan ole omat lelut, vaan enemmänkin kaikki ne kielletyt jutut, kuten sähköjohdot ja sen sellaiset. Nykyään kuitenkin myös leluja jaksetaan tutkia kauemmin ja joululahjatoivelistalla Rassen kohdalla onkin vähän isompien lasten leluja. Meillä ei oikein ole vielä muita kuin vauvoille tarkoitettuja juttuja.



Rasmuksella käy pari kertaa viikossa fyssari täällä meillä kotona ja hän tuokin aina vaikka minkälaisia eri leluja, joita Rasse sitten mielellään tutkii. Se on hyvä jo senkin takia, ettei Rasmusta kyllästytä samat vanhat lelut. Tosin vaihtelen muutenkin leluja niin, että jotkut lelut ovat esimerkiksi viikon poissa käytöstä ja sitten ne ovatkin kuin uusia, kun poitsu ne taas saa käyttöönsä.



Näönkäytönohjaajan kanssa askarreltiin Rasmukselle kortteja, joissa on eri pintoja. Yhdessä on karvaa, toisessa hiekkapaperia, jossain makaroneja jne ja niitä sitten harva se päivä käydään läpi. Sitten kun Rasmus on vähän isompi, kortteja voi käyttää niinkin, että hänen pitää löytää parit. Aluksi kortit pelottivat Rassea niin kovin, mutta nykyään hän tutkii niitä ihan mielellään. Rasmuksen pitääkin totutella eri materiaaleihin ja saada turhat pelot pois, ettei tule liikaa tuntoherkkyyttä. Näkökykyä kun ei ole, niin kuulo- ja tuntoaistista tulee yleensä tosi tarkat. Hyvähän se on, mutta liika tuntoherkkyys on huonosta, sillä kaikesta tulee silloin inhottavan tuntuista.



Rasmuksen tekemisiä on ihana seurata ja hyvin poika viihtyykin touhuissaan, mutta monesti mietin, että mitä kaikkea sitä voisikaan hänen kanssaan tehdä. Sokeus tietenkin rajaa joitain juttuja pois, mutta uskon, että enemmänkin kyse on minun mielikuvituksen puutteesta. Mitä yksivuotiaan kanssa leikitään?

6 kommenttia:

  1. Haha, kaikkia hypytysleikkejä ja meillä kutitus on varsinainen ilostuttaja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypytysleikit ja kutitus on kyllä Rasmuksenkin lemppareita! :)

      Poista
  2. ihanuuus rasse ♡♡♡

    VastaaPoista
  3. Tää on oikeasti tosi ihana ja hyvä blogi:)!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)