maanantai 18. marraskuuta 2013

Rasmuksen talvivaatteet

Aloitetaas ensin asialla, mikä nyt ei mitenkään viittaa otsikkoon. Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että meillä oli Rassen maitoaltistus. Rasmuksella aloitettiin maidoton ruokavalio hänen ollessa parin kuukauden ikäinen jatkuvan oksentelun ja itkemisen vuoksi. No, olimme siis sairaalassa perjantaina ja Rasmukselle annettiin päivän mittaan pieniä määriä maitoa. Mitään oireita ei ilmaantunut ja pääsimme kotiin. Samantien kuitenkin, kun kotiovesta pääsimme sisälle, Rasmus oksensi. Ja sitä jatkui koko illan. Poika oli jo ihan väsynyt, eikä mikään ruoka pysynyt sisällä. Soitin jo sairaalaankin ja kysyin, että mitä minun pitäisi tehdä ja minulle sanottiin, että tilannetta voi vielä parisen tuntia katsoa kotona ja ellei ruoka silloinkaan pysy sisällä ja vointi vain huononee, on lähdettävä ainakin yön ajaksi tippaan osastolle. Vähän puhelun jälkeen Rasmus kuitenkin joi hieman vettä ja söi pari lusikallista sosetta, eikä ruoka tullut enään ylös. Pikkuhiljaa annoin enemmän syötävää sekä juotavaa, ja yöllä Rasse söi jo ison lautasellisen ruokaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta harmittaa kyllä, että maitoallergia tosiaan on.

Sitten itse asiaan, eli Rasmuksen talvivaatteisiin. On ollut melko vaikeaa pukea Rasmusta oikein, ja lähes aina ylipuen häntä. Itse palelen jo vähänkin vilposimmilla keleillä, joten puen siis automaattisesti Rasmustakin aika lämpösesti. Parempi kumminkin yli- kuin alipukea, luulisin..


Vasemmalla pipo ja kauluri ovat h&m:ltä, keskellä ylhäällä oleva pipo polarn o pyret, alempi kivat-pipo on saatu lahjaksi. Oikealla olevat kypärämyssyt; valkoinen äitiyspakkauksesta ja sininen polarn o pyretistä.

Noiden lisäksi Rassella on paljon ohkasempia pipoja, mitkä ovat tällä hetkellä suurimmaksi osaksi vielä käytössä. Toppapuvun huppu lämmittää meinaan tosi hyvin vielä, ja paksummalla pipolla Rasmuksen pää on aina ihan hiestä märkä.


Ylhäällä olevat äitiyspakkauksesta, alemmat vasemmalla polarn o pyret ja oikealla name it.

Näistä käytössä on ollut oikeastaa vain nuo name itin lapaset, koska Rasmuksen puvussa on kiinni töppöset, eivätkä mitkään muut mahtuisi sinne alle. Sitten kun pitää vaihtaa eri pukuun niin nuo po.pin rukkaset vaikuttaa ainaskin tosi lämpimiltä.


Sitten nämä talvipuvut. Vasemmalla oleva on Lindexistä ja oikealla oleva äitiyspakkauksesta. Äitiyspakkauksen puku on vielä aika iso, joten se taitaa tulla käyttöön vasta ihan lopputalvesta, jos silloinkaan. Lindexin puku on nyt ihan hyvän kokoinen, mutta voi olla, että se kumminkin menee koko talven. Saas nähdä.

Näiden pukujen lisäksi Rasmuksella on vielä windfleece-haalaria ja muuta ohuempaa, mitkä ovat olleet hyviä ainakin autoillessa ja rattaissakin lämpöpussin sisällä. En tiedä puuttuuko jotain ihan oleellista näistä talvikamppeista, mutta saahan sitä aina ostettua. :)


6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)