sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Lapsen kanssa reissussa

Me palattiin reissusta viime yönä ja ajattelin nyt kertoa siitä vähäsen. Oltiin Kreetalla viettämässä vähän lomaa, vaikka se nyt ei lapsen kanssa ihan pelkästä lomasta mennyt. Meitä oli mukana minun ja Rasmuksen lisäksi mummoni, tätini ja tädin lapsi. Oltiin Kreetan Malemessa mukavassa hotellissa, joka tosin oli ihan tupaten täynnä suomalaisia. Hotelli oli tosi siisti ja palvelu pelasi, mutta kieltämättä matkatunnelmaa latisti hieman se, että joka puolella kuului suomen kieli.                                                                                                      
Rasmuksen osalta reissu meni siis todella hienosti, lennot ja kaikki. Lentoja oikeastaan jännitin eniten, mutta poika oli vaan ihan hämmästyneenä koneen noustessa, eikä se onneksi näyttänyt tuntuvan korvissa ollenkaan. Lennolle olin varannut pojalle muutamia leluja, joilla sitten leikittiin, ettei tulisi pitkästyminen. Muutaman laulunkin ehdin Rasmukselle laulamaan siinä vaiheessa, kun eivät lelut tai hypytykset kiinnostaneet. Kaikenkaikkiaan lennot menivät paljon helpommin, mitä olin kuvitellut.                                                        

Paikan päällä Rasmus oli matkustamisesta hieman kiukkuinen, mutta sopeutui kuitenkin yllättävän hyvin uuteen ympäristöön. Lämpimästä säästäkin ehdin hieman stressata, sillä Suomessa helteillä Rasmus on ollut tosi kärttyisä, mutta sekään ei reissussa tuntunut poikaa haittaavan. Meri oli ihan hotellin vieressä ja sieltä tuuli vähän kokoajan ja se olikin Rasmuksen mieleen. Välillä myös käytiin polskuttelemassa vedessä, mistä Rasmus nyt tietysti tykkäsi ihan älyttömästi. Ostin Rasselle oman uimalelunkin sinne, vähän niinkuin vene, mutta jaloille oli reiät pohjassa. No, se oli pojan mielestä kuitenkin ihan hirveä, eikä sitä muutaman yrityksen jälkeen käytettykään ollenkaan. Se taisi oikeastaan pelottaa Rasmusta.                                                        

Meillä oli reissussa puolihoito, joten lähestulkoon kaikki ruoka tuli syötyä hotellilla, mikä oli helppoa, mutta aika tylsää. Muutenkin olisin kaivannut matkalta hieman enemmän menoa, mutta tietysti nyt mentiin lasten ehdoilla ja enitenhän reissuun kuitenkin lähdettiin auringon ja rentoutumisen takia.                                      

Kreeta oli paikkana mielestäni aika mitäänsanomaton. Turisteja joka puolella, eikä maasta saanut sinänsä mitään irti. Luonto oli kaunista, mutta siihen se oikeastaan jäi. Kerran käytiin Haniassa shoppailemassa, joka olikin ainut paikka,missä oli jotain muutakin kuin turistikauppoja,joissa myytiin samaa krääsää joka paikassa. Paikalliset olivat todella tylyjä siellä, suorastaan törkeitä. Kreetalle me ei lähdetä uudestaan, mutta ei reissu ollut kuitenkaan huono. Aurinkoa saatiin, Rasmus sai uida ja reissu muutenkin sujui oikein loistavasti. :)
           
















5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)