lauantai 30. huhtikuuta 2016

Arki kahden lapsen kanssa

Tosiaan, nyt voinkin jo vähän kirjoittaa minkälaista arkea meillä vauvan syntymisen myötä on. Kahden lapsen arjen kiireisyys yllätti kyllä täysin. Kuvitelmissanihan se oli sellaista, että pikkuvauva nyt oikeastaan vain nukkuu ja syö. Vain toisinpa on. Meidän vauva on sylissä viihtyvää tyyppiä, kuten aiemminkin olen kertonut. Syli on paikka, jossa hän pysyy tyytyväisenä. Useinmiten. Mutta usein se vaatii myös tissin. Imetys vie siis ison osan päivästä. Ja sitten kun vauvan lisäksi on Rasmus, joka ei vielä kovin omatoiminen ole, niin onhan vuorokaudessa tunteja liian vähän.


Mies palasi takaisin töihin pari viikkoa sitten ja olen ollut poikien kanssa keskenään kotona päivät. Aamusta jompikumpi, yleensä Rasmus, ponkaisee ylös kasin aikaan ja siitäpä meidän päivä lähtee käyntiin. Päivä sisältää aamusta iltaan jotain tekemistä. Molempien syötöt,vaipan vaihdot ja pesut kuluttavat päivästä ison osan. Sitten kun vauva nukkuu, yritän tehdä Rasmuksen kanssa jotain tai sitten siivota. Pakko myöntää, että melkoinen läävä tämä meidän koti on viime aikoina ollut. Mutta niin se kai usein pikkuvauvan kanssa on. Iltaisin, kun molemmat nukkuu, tekee mieli vain itse ottaa rennosti ja katsoa vaikka vähän telkkaria, eikä siivota.


Vaikka onkin paljon tekemistä, on arki oikein mukavaa. Molemmat pojat tykkäävät ulkoilla, joten ulkoilu on melko varma tapa pitää poitsut tyytyväisenä. Sitäpaitsi kyllähän se auringon paiste ja raitis ilma tekee omallekin mielelle hyvää! Sotkuinen koti unohtuu siinä hetkessä, kun painaa ulko-oven kiinni. Meillä on myös käynyt ystäviä kylässä ja se piristää päiviä. Rasmus on niin onnesta soikeana, kun tulee tuttuja,että hän vallan unohtaa kiukutella ja mustistella. Viime aikoina Rassesta on myös huomannut sen, että hän tylsistyy kovin helposti. Siksi onkin hyvä, että päivisin keksitään tekemistä ja nähdään ihmisiä, niin pysyy Rasmuskin iloisena :).


Summa summarum, meidän arki on tapahtumarikasta ja ihanaa! <3

Millaista teidän arki on? Onko muita, jotka totaalisesti yllättyivät kuinka arki on kiireisempää kahden kuin yhden lapsen kanssa? 

10 kommenttia:

  1. Ihanat pojat. Joko pienemmällä on nimi? Mielellään heidän kuviaan ihailisi enemmänkin. <3

    Meillä kävi niin, että uusi vauva (no nyt jo 9kk!) oli kova nukkumaan ja viihtyi alusta saakka vaunuissa nukkumassa. Esikoinen taas oli ihan toista maata ja juurikin tuollainen sylitisseilijä. Meillä kävi kyllä siinä tuuri, että kuopus oli tämmöinen nukkuvampi tyyppi, muutoin olis kyllä ollut tosi sopeutuminen kaikilla. Nyt jo rullaa arki kivasti tietty, kun kuopuskin on jo tämän ikäinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nimi on keksittynä, muttei sitä kukaan vielä tiedä. Ristiäisiin on vielä aikaa, jossa sitten kerrotaan nimi muillekin :) Kuvia on tullut otettua onneksi hyvät määrät, pitäisi vielä ehtiä blogiakin kirjoittelemaan ja julkaisemaan niitä!

      Noinpäin se onkin hyvä, niin jää paremmin aikaa esikoisellekin vauvan synnyttyä. Itse odottelen justiinsa vaihetta, että vauvallakin alkaa olemaan jonkinlainen rytmi niin alkaa arki rullaa helpommin. Pystyy sitten paremmin ennakoimaan ja suunnittelemaan :)

      Poista
  2. Niin sitä vaan aina ensin sanotaan, että se toinen lapsi menee siinä missä ensimmäinenkin

    VastaaPoista
  3. Oho viesti lähti liian aikasin, mutta siis et niin sitä sanotaan ja ei pidä paikkaansa! :) joten joo haha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Ensimmäinen vie sen vapauden, mikä lapsettomalla ihmisellä on ja toinen menee siinä samassa, mutta muuten toinen ei kyllä mene siinä samassa. Ei ainakaan vielä ja tuskin hetkenkään päästä :D. Huh, ymmärsiköhän tätä kommenttiani :D.

      Poista
  4. niin ihana kuva toi missä ne on molemmat<3

    VastaaPoista
  5. Miks mun edellinen kommentti ei tullu. Oli varmaan asiaton.. Sitä piti siis sanomani, että niin ihana toi kuva molemmista pojista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei ollu asiaton :D . En vaan ollu ehtinyt julkasta sitä! Kiitos <3 Nähään taas joku päivä!

      Poista
  6. Joko pikkumiehellä on nimi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, etten ole muistanut vastata! Meidän poika sai nimekseen Liinus <3

      Poista

Kiitos kommentistasi ! En julkaise täysin asiattomia tai henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja :)